Het laatste nieuws

07 maart 2022

Nieuwe naschoolse activiteiten

Lees hier welke activiteiten er op het moment na schooltijd worden aangeboden.

Kleuterdans
Groep rood, geel en blauw krijgen kleuterdans in de peuterspeelzaal op woensdagmiddag. Groep rood is al geweest en afgelopen woensdag is groep geelgestart. De leerlingen leren de basis van dans. Ieder kind zal ritme gaan leren, horen, voelen en beleven. De lessen zullen worden gegeven op herkenbare
muziek voor deze leeftijd. De kleuters zijn erg enthousiast, want er melden zich steeds meer leerlingen aan. De groep mag maximaal 16 leerlingen bevatten, dus als u uw kind nog in wil schrijven, dan kan dat.

 

Robotisering
Voor groep 3 en 4 hebben we robotisering. In deze lessenserie leert de leerling de basis van het robotiseren, programmeren en coderen met de meest actuele robots voor in het onderwijs. De eerste les was voornamelijk filmpjes kijken, omdat de docent veel moest uitleggen. Vanaf les 2 gaan de leerlingen zelf aan deslag.


Muziek en dans
Voor de groepen 5 en 6 hebben muziek en dans. Wilde je altijd al dansen en zingen tegelijk? Hoe doet een musicalster dat? Je ziet het vaak artiesten doen bij musicals als The Lion King. Dat is een ware kunst! Tijdens deze workshops leer je sowieso een echte superster worden. Dit is ook al een beetje voorbereiding
op de musical in groep 8.


Basketbal
Tijdens de workshop van basketbal leert de leerling specifieke basketbalvaardigheden, de spelregels en natuurlijk spelen ze basketbal tegen elkaar.


Yoga - meditatie - mindfulness
Plezier, rust en ontspanning, daar word je BLIJ van! Op een speelse, positieve en creatieve manier ga je op ontdekkingsreis om jezelf te leren kennen. D.m.v.
bewegen, rust, stilte, adem-, ontspannings- en concentratieoefeningen, luisteren en vertellen word je je bewust van je eigen lichaam, gedachtes en gevoelens.
De lessen worden gegeven in een veilige en rustige sfeer zonder prestatiedrang, zodat de kinderen de ruimte voelen om tot zichzelf te komen.

 

Ontspannen, genieten, ervaren en groeien!
We hopen na de vakantie te starten met de yoga, meditatie en mindfulness. Deze workshop is uitgesteld, omdat er leerlingen van groep 5 tot en met 8 meemogen doen en er maar 8-10 leerlingen in de groep zitten. De workshop is maar vier keer, dus kan niet per groep gegeven worden.