Het laatste nieuws

Foto bij artikel Dag van de leerkracht

Dag van de leerkracht

16 oktober 2023 - Afgelopen 5 oktober vierden wij 'Dag van de leerkracht'. Wat ons betreft een beetje gekke naam, want ál het (onderwijs)personeel bij ons op school werkt aan het best mogelijke onderwijs. Om iedereen van onze school in het zonnetje te zetten, kregen ze een echte Morgenstondtrui. Vindt u de truien niet prachtig? Wist u ook dat we nog vacatureruimte hebben? Stuur ons een berichtje bij intersse: directie@nutsschoolmorgenstond.nl De truien zijn nog in iedere maat beschikbaar. 

Kinderboekenweek

16 oktober 2023 - Stel je eens voor: een wereld vol magische verhalen, spannende avonturen, en gezellige knusheid, allemaal binnen handbereik bij jou thuis. Of je nu onder een deken in je geheime leeshoekje kruipt, je boekenkast opent om de schatten te ontdekken die wachten om gelezen te worden, of jezelf verliest in de wonderlijke werelden die tussen de pagina’s verborgen liggen, jouw huis is het beginpunt van fantastische reizen door de wereld van verhalen. Zo sluit de Kinderboekenweek mooi aan binnen onze huidige thema’s: reizen, landen. Lees hier alles over het thema. 
Lees meer ›

Lessen Nederlands iedere woensdag

16 oktober 2023 - Morgen, 4 oktober, begint om 9:00 de intake voor lessen Nederlands. Iedereen is welkom hier, ouder(s), verzorger(s), familieleden, buurtbewoners etc. Tijdens de intake proberen ze te beoordelen wat het startniveau van de groep is. Vlak voor of vlak na de herfstvakantie starten dan de lessen op woensdagen. Wij zijn erg blij dat de Nederlandse lessen dit jaar bij ons op school starten. De lessen starten om 8:30 en duren tot 11:30. De eerste 2 uur is altijd niveauverhoging van de Nederlandse taal en het laatste uur wordt er aandacht besteed aan het Nederlandse schoolsysteem. 

JMR

09 september 2023 - 

De JMR is weer begonnen!

Wij van de JMR zijn druk bezig met:

  • - Het nieuwe speeltoestel;
  • - Een vragenbus (waarmee iedereen zijn mening kan geven);
  • - Een verkeersbord (zodat auto's langzamer gaan rijden);
  • - Tommy Tomato te vragen of ze geen lactose en gluten in hun gerechten willen doen. 

De 8 van 8!

09 september 2023 - 

Als groep 8 leerling heb je uiteraard een voorbeeldfunctie in de school! Het is dan ook niet voor niets dat de 8 van 8 wordt gecompleteerd met ‘Groep 8 dient een voorbeeld voor de rest van de school te zijn’. Dat moet ze lukken, toch?


Lees meer ›

Verlengde schooldag weer van start!

09 september 2023 - 

De verlengde schooldagactiviteiten beginnen weer in de week van 11 september.

De brieven krijgen de leerlingen volgende week mee. Op 4 september moeten ze ingeleverd zijn. Ze kunnen ingeleverd worden tijdens de gymles of bij de leerkracht.


Lees meer ›

Huiswerk-tweeweekse groep 8

04 april 2023 - Vanaf groep 4 krijgen onze leerlingen vooral leerwerk mee. Dit is om de stof die ze op school krijgen te verinnerlijken en om te oefenen met leren-leren. In groep 8 worden de leerlingen met een huiswerk-tweeweekse voorbereid. Afgelopen twee weken heeft groep 8 deze huiswerk-tweeweekse ervaren.
Lees meer ›

Samenleesboek groep 4

04 april 2023 - Vorig jaar kregen onze boekenkasten een update en inmiddels hebben wij heel veel kinderen aan het lezen gekregen. Sommige kinderen verslinden hele series boeken en andere kinderen lachen hardop als ze Kapitein Onderbroek lezen. Er zijn zelfs leerlingen die juf Claudia weten te vinden om een boek te bestellen die ze écht heel graag willen lezen.
Lees meer ›
1 2 3 4 5