Het laatste nieuws

Ik zorg voor mijn plant – thema groep 1-2

10 mei 2022 - In groep 1-2 groeien veel plantjes die de kinderen zelf hebben gezaaid. Tijdens het fruit eten ontdekten de kinderen zaadjes en pitjes in hun tomaat, appel en mandarijn. De pitjes stopten we in de aarde. Er groeien nog meer plantjes: bonen, zonnebloemen, radijs en tuinkers. De tuinkers hebben we ook opgegeten. Die is pittig!

Boekpromoties groep 5 t/m 8

10 mei 2022 - Kregen jullie thuis een (oefen)boekpromotie? De kinderen uit groep 5 tot en met 8 in ieder geval wel. Geen boekbesprekingen meer, maar een echte promotie. We vervingen de boekbesprekingen voor boekpromoties, omdat we vooral het leesplezier willen stimuleren. Als kinderen ervaren hoe geweldig lezen is, ontwikkelt leesbegrip automatisch. Wij kunnen zelf heel hard roepen hoe leuk we boeken vinden, maar het is nog beter als kinderen dat van leeftijdsgenoten horen. Zo promootten alle kinderen van groep 5 t/m 8 afgelopen periode een boek naar keuze.

En het werkt! We zien kinderen steeds meer plezier beleven tijdens het lezen. Er wordt dan ook flink gebruik gemaakt van onze rijk gevulde boekenkasten. Sommigen verslinden hele boekenseries in een jaar, heerlijk! Thuis kunt u ook leesplezier stimuleren.

Hier leest u wat u nog kan ondernemen.

Fietsexamen groep 7

10 mei 2022 - Deze maand deden de kinderen uit groep 7 hun fietsexamen. Met zijn allen werken we op school aan de verkeersveiligheid voor kinderen. Zo hebben we jaarlijks de fietskarren en krijgen de kinderen wekelijks verkeerslessen. In groep 7 werken de kinderen naar een examen toe. Dit was in april en is zowel praktisch als theoretisch. Voor het praktische gedeelte hebben er heel wat ouders met hun kind in het Zuiderpark rondjes gefietst. Het was voor alle leerlingen een geslaagde ervaring en wij zijn erg trots op de kinderen uit groep 7 die hun examen aflegden. Weer een groep kinderen die veilig het verkeer in kan!

Thuis inloggen voor Junior Einstein

10 mei 2022 - Wisten jullie al dat sinds dit schooljaar het taakwerk (taakwerk= werk dat leerlingen vanaf groep 3 maken als hun reguliere werk af is) digitaal maken? De leerlingen hebben hiervoor inloggegevens van Junior Einstein en allemaal een eigen schoollaptop. Junior Einstein is een online leer- en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat honderdduizenden opgaven. Bovendien is er veel uitleg met video's en  uitlegartikelen. Thuis kunnen de kinderen ook inloggen op Junior Einstein en gebruik maken van de opgaven en uitleg. Als uw kind inlogt en op het icoontje links in de hoek klikt, komt hij/zij in de database terecht waar alle oefeningen staan. De meeste kinderen weten hun eigen inlog en anders kunt u deze even opvragen bij de groepsleerkracht. Veel oefenplezier!

Kijklessen groep 3 t/m 8

10 mei 2022 - We vinden het erg fijn dat u weer de school in mag en we u steeds vaker zien. In de vorige nieuwsbrief vertelden we al in het kort hoe een les er bij ons op school uitziet. U bent vast heel benieuwd hoe deze lessen er in de praktijk uitzien en hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. We willen u daarom uitnodigen om een les bij te wonen en verheugen ons erop om u in de klas te ontvangen. We kunnen niet alle ouders tegelijk ontvangen, dus zetten we in de week na de meivakantie Social Schools open zodat u zich kan inschrijven voor een kijkles in de week van 16 t/m 20 mei. De kijklessen duren van 8:45 – 9:30 uur en zijn bedoeld voor de groepen 3 t/m 8. Als u uw kind om 8:30 uur afzet op school, mag u in de tijd van 8:30 en 8:45 even in het flexlokaal plaatsnemen voor een kopje koffie of thee van meester Henk. Dan kunnen onze kinderen in de tussentijd nog even tutorlezen.

Kinderwijkraad

10 mei 2022 - In de wijk Morgenstond is er sinds kort een kinderwijkraad en ook kinderen van onze school doen mee. Met een kinderwijkraad krijgen kinderen een platform om de dingen te realiseren die zij belangrijk vinden voor de wijk. Zo willen we dat vanuit deze raad kinderen meedenken over het welzijn in de wijk. We willen graag dat iedereen zich thuis voelt en dat iedereen op een prettige manier met elkaar omgaat. Met andere woorden: we willen een ‘vreedzame’ wijk! De kinderwijkraad kijkt ook hoe we hier op plekken buiten school (zoals de speeltuin, sport, theater en naschoolse activiteiten) aan kunnen werken. De scholen in de wijk gaan samen een wijkmanifest maken. Namens onze school zitten Rim, Jasmeera (gr. 6), Katinka en Yasmin (gr. 7) in de kinderwijkraad. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

Koningsspelen, zon en meivakantie!

10 mei 2022 - Wauw, wat een mooie dag hebben wij achter de rug. Een heerlijk koningsontbijt, de koningsspelen en allerlei koningsactiviteiten in de klas. We boften enorm met het mooie weer en alle hulpouders die er samen met ons en de kinderen een fantastische dag van hebben gemaakt. Onderaan deze nieuwsbrief vindt u wat foto's van vandaag. En dan is het nu alweer tijd voor de meivakantie. Wat vliegt de tijd! Afgelopen periode stond in het teken van groeien en bloeien, de kinderwijkraad, het fietsexamen en de eindtoets van groep 8. Na de vakantie komt er nog een fijne periode met veel leuke activiteiten aan en bent u van harte welkom tijdens één van de kijklessen in groep 3 t/m 8. Hierover leest u meer in deze nieuwsbrief. Ik krijg de laatste tijd veel positieve reacties op de nieuwsbrief, die nu eens per maand verschijnt. Middels een poll had u begin dit schooljaar aangegeven maandelijks geïnformeerd te willen worden over zaken die op school spelen. Graag willen wij ons onderwijs en de communicatie evalueren om te kijken wat er al goed gaat en waar nog verbeterkansen liggen.  Hopelijk houden we dit zonnige weer vast zodat de kinderen lekker veel buiten kunnen spelen de komende twee weken. Maak er een fijne meivakantie van!

Spieter, spetter, spatter

07 maart 2022 - Het thema water is op allerlei manieren in de onderbouw en groep 3 en 4 aan de orde gekomen. We begonnen dichtbij huis: waar komt het water uit de kraaneigenlijk vandaan? En wat gebeurt er in mijn lichaam als ik een slokje water drink? Waar gaat het afwas- en badwater naar toe? Om op deze vragen antwoord te krijgen, zijn we in de wereld van de waterzuivering en het riool gedoken. En geloof ons: uw kind trekt nu niet meer achteloos het toilet door, maar weet dat er een ingenieus systeem onder de grond loopt waardoor de stad schoon blijft.
Lees meer ›
1 2