Het laatste nieuws - pagina 4

Kinderwijkraad

10 mei 2022 - In de wijk Morgenstond is er sinds kort een kinderwijkraad en ook kinderen van onze school doen mee. Met een kinderwijkraad krijgen kinderen een platform om de dingen te realiseren die zij belangrijk vinden voor de wijk. Zo willen we dat vanuit deze raad kinderen meedenken over het welzijn in de wijk. We willen graag dat iedereen zich thuis voelt en dat iedereen op een prettige manier met elkaar omgaat. Met andere woorden: we willen een ‘vreedzame’ wijk! De kinderwijkraad kijkt ook hoe we hier op plekken buiten school (zoals de speeltuin, sport, theater en naschoolse activiteiten) aan kunnen werken. De scholen in de wijk gaan samen een wijkmanifest maken. Namens onze school zitten Rim, Jasmeera (gr. 6), Katinka en Yasmin (gr. 7) in de kinderwijkraad. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

Koningsspelen, zon en meivakantie!

10 mei 2022 - Wauw, wat een mooie dag hebben wij achter de rug. Een heerlijk koningsontbijt, de koningsspelen en allerlei koningsactiviteiten in de klas. We boften enorm met het mooie weer en alle hulpouders die er samen met ons en de kinderen een fantastische dag van hebben gemaakt. Onderaan deze nieuwsbrief vindt u wat foto's van vandaag. En dan is het nu alweer tijd voor de meivakantie. Wat vliegt de tijd! Afgelopen periode stond in het teken van groeien en bloeien, de kinderwijkraad, het fietsexamen en de eindtoets van groep 8. Na de vakantie komt er nog een fijne periode met veel leuke activiteiten aan en bent u van harte welkom tijdens één van de kijklessen in groep 3 t/m 8. Hierover leest u meer in deze nieuwsbrief. Ik krijg de laatste tijd veel positieve reacties op de nieuwsbrief, die nu eens per maand verschijnt. Middels een poll had u begin dit schooljaar aangegeven maandelijks geïnformeerd te willen worden over zaken die op school spelen. Graag willen wij ons onderwijs en de communicatie evalueren om te kijken wat er al goed gaat en waar nog verbeterkansen liggen.  Hopelijk houden we dit zonnige weer vast zodat de kinderen lekker veel buiten kunnen spelen de komende twee weken. Maak er een fijne meivakantie van!

Spieter, spetter, spatter

07 maart 2022 - Het thema water is op allerlei manieren in de onderbouw en groep 3 en 4 aan de orde gekomen. We begonnen dichtbij huis: waar komt het water uit de kraaneigenlijk vandaan? En wat gebeurt er in mijn lichaam als ik een slokje water drink? Waar gaat het afwas- en badwater naar toe? Om op deze vragen antwoord te krijgen, zijn we in de wereld van de waterzuivering en het riool gedoken. En geloof ons: uw kind trekt nu niet meer achteloos het toilet door, maar weet dat er een ingenieus systeem onder de grond loopt waardoor de stad schoon blijft.
Lees meer ›

Nieuwe naschoolse activiteiten

07 maart 2022 - Lees hier welke activiteiten er op het moment na schooltijd worden aangeboden.
Lees meer ›

Koffieochtenden

24 november 2021 - Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Het belang van verbinding zoeken met elkaar wordt steeds groter in deze tijd, waarin de dagen korter en kouder worden en de verkoudheden en coronabesmettingen ons om de oren vliegen. Genoeg redenen dus om (buiten & met 1,5 meter afstand) elkaar te ontmoeten onder het genot van een warm kopje koffie of thee.
Lees meer ›

Lezen, lezen en lezen

24 november 2021 - Zoals we vorige keer al schreven, zijn we druk bezig met leesonderwijs. Niet alleen omdat je van lezen de wereld om je heen beter gaat begrijpen, maar ook omdat het gewoon ontzettend leuk is. 
Lees meer ›

Grej of the day

13 november 2021 - Jullie hebben er thuis vast al veel over gehoord: Grej of the day. Grej is Zweeds voor ‘ding'. De kinderen krijgen een raadsel mee naar huis en krijgen de volgende dag een microles over het antwoord van dit raadsel.
Lees meer ›

Juf Zoë

06 november 2021 - De school is altijd op zoek naar samenwerkingspartners. Onze laatste aanwinst hierin is de Universiteit van Leiden. 
Lees meer ›
1 2 3 4 5