Het laatste nieuws

09 september 2023

Verlengde schooldag weer van start!

De verlengde schooldagactiviteiten beginnen weer in de week van 11 september.

De brieven krijgen de leerlingen volgende week mee. Op 4 september moeten ze ingeleverd zijn. Ze kunnen ingeleverd worden tijdens de gymles of bij de leerkracht.


Deze periode kunnen groep 3 en 4 kiezen uit muziek algemeen en freerunning.

Bij muziek maken ze kennis met allerlei soorten muziekinstrumenten en leren ze wat maat en ritme is.

Freerunning is leren obstakels en hindernissen te gebruiken tijdens het bewegen. Dit vindt niet op school plaats maar op de Ninja Academy in de Zuidwoldestraat 40. Dit is 8 minuten lopen van school. De Ninja Academy zit net achter de Meppelweg.

 

Voor groep 5 en 6 hebben we deze periode tafeltennis en Kung Fu. Bij Kung Fu leren ze de basistechnieken van de Kung Fu leer, maar ook wordt er gewerkt aan de conditie, samenwerking, respect voor elkaar en een stukje discipline. De les wordt gegeven door de man van juffrouw Bente. Deze cursus vindt plaats in de grote gymzaal op school.

Ook kunnen ze tafeltennisles krijgen op een echte tafeltennisvereniging. Deze lessen vinden niet op school plaats maar in de Zuidlarenstraat 8, 3 minuten lopen van school. De vereniging is achter het speelveld naast de school.

 

Voor de groep 7 en 8 hebben we 2 workshops op school. Namelijk technisch bouwen. Kun jij goed bouwen met lego? Ben jij een echte Knex ninja? Hoe verzin je een oplossing voor een technisch probleem? Ontdek dit tijdens de activiteit technisch bouwen!
En voetbal natuurlijk. Maar niet alleen partijtje spelen of de voetbaltechniek, het samenspelen wordt ook erg belangrijk. Ook de groepen 7 en 8 kunnen leren tafeltennissen. Deze activiteit vindt niet op school plaats maar 3 minuten lopen van de school op de HTTV070 tafeltennisvereniging. Deze is in de Zuidlarenstraat 8.

Bij de activiteiten die buiten school plaats vinden, is altijd een gymdocent aanwezig die is aangesloten bij het Bouwlust Sport Team. De Nutsschool de Morgenstond is hier onderdeel van. Wij verwachten van ouders/verzorgers dat u de leerling zelf brengt en haalt bij deze verenigingen. Deze lessen beginnen ook om 16.00 uur zodat de leerling eerst nog naar huis kan om even zijn spullen te pakken of om te kleden en iets te kunnen eten of drinken.

Verder hangt er nog een folder over kinderfitness en judo in de gang van de gymzaal. Leerlingen kunnen gratis kennismaken met de judo of kinderfitness bij Yuwa. Deze vereniging zit aan de Kortstede in Den Haag.